Wytwarzaniem noży zajmuje się od 2006 roku.
Jego specjalizacją są noże kuchenne, ale wykonuje też noże terenowe.
Każdy nóż Kaminari jest indywidualną historią. Nie ma drugiego takiego na świecie i jest robiony od początku do końca przez Patryka, który od 2006 roku doskonalił proces kucia i wytwarzania noży w Polsce oraz w Japonii.
Manufaktura Kaminari to miejsce jednego człowieka, pasjonata knifemakingu. Znajduje się w Redzie. Tam powstają noże kute według tradycyjnych, japońskich technologii.
Japonia posiada kilkusetletnią tradycję w tej dziedzinie i jest doskonałym przykładem szacunku do noża wytwarzanego ręcznie, który w tym kraju przekazywany jest z pokolenia na pokolenie.
Noże Kaminari docenią profesjonalni kucharze oraz pasjonaci gotowania.
To wyjątkowe noże z japońską duszą wytwarzane przez Polaka.
Pracuje nimi m.in. Alon Than – Mistrz Świata Sushi i Grzegorz Łapanowski – znakomity kucharz, prowadzący Top Chef.
Noże Kaminari nagrodzone statuetką „LUKSUSOWY PRODUKT 2018 roku”