Patryk Pawlik
Kreator i właściciel marki Kaminari

Wytwarzaniem noży zajmuje się od 2006 roku.

Jego specjalizacją są noże kuchenne, ale wykonuje też noże terenowe.

Każdy nóż Kaminari jest indywidualną historią. Nie ma drugiego takiego na świecie i jest robiony od początku do końca przez Patryka, który od 2006 roku doskonalił proces kucia i wytwarzania noży w Polsce oraz w Japonii.

Manufaktura Kaminari to miejsce jednego człowieka, pasjonata knifemakingu. Znajduje się w Redzie. Tam powstają noże kute według tradycyjnych, japońskich technologii.

Japonia posiada kilkusetletnią tradycję w tej dziedzinie i jest doskonałym przykładem szacunku do noża wytwarzanego ręcznie, który w tym kraju przekazywany jest z pokolenia na pokolenie.

Noże Kaminari docenią profesjonalni kucharze oraz pasjonaci gotowania.

To wyjątkowe noże z japońską duszą wytwarzane przez Polaka.

Pracuje nimi m.in. Alon Than – Mistrz Świata Sushi i Grzegorz Łapanowski – znakomity kucharz, prowadzący Top Chef.

Noże Kaminari nagrodzone statuetką  „LUKSUSOWY PRODUKT 2018 roku”

Kaminari przy pracy